lauantai 15. maaliskuuta 2014

"Villikorttikierros" 15.03.2014 Isku Areena Pelicans-HIFK

Tänään se siis sitten vihdoin alkoi, eli pleijarit ottelulla Pelicans-HIFK. Hallille suuntasimme jo hyvissä ajoin haistelemaan tunnelmaa ja tsekkaamaan omat paikkamme A2 Viides rivi paikat 103 ja 104 eli ihan siinä Pelicansin vaihtoaition yläpuolella Halli oli lähes tyhjä tullessamme mutta tiesimme että pikkuhiljaa faneja alkaa valumaan paikoilleen, vajaa tunti siis vielä pelin alkuun tässä vaiheessa :) Voi voi, kylläpä alkaa jännittämään, tosin koko aamupäivän on jännitys hiipinyt iholle ja siitä sisälle luihin ja ytimiin ;)

Runkosarjan viimeisessä pelissä Ässiä vastaan oli istumapaikoille jaettu lärpyttimet joilla sai hyvää mekkalaa aikaiseksi mutta nyt sponsori Etelä-Suomen Sanomat oli jakanut päivän lehden jonka käärimällä rullaksi sai melko oivan "rytmikapulan"!

Mutta siis pelin alkuun oli vielä aikaa joten piti ikuistaa vielä tyhjää hallia. Tuomarit oli ainoita jotka viihtyivät jäällä lämmitellen ja harjoitellen aloituksia ym.

Pikkuhiljaa tulivat myös joukkueet jäälle lämmittelemään ja tunnelma nousi sen myötä huomattavasti, Hifki on ollut paha vastus Pelicansille jo monet vuodet ja moni varmaaan muistaa parinkauden takaisen joukkotappelun mutta tuskin sellaista tullaan näkemään eikä ole toivottavaakaan! Pelicansin lämmittelyssä pisti silmälle heti että nyt on tosi kyseessä niin keskittynyttä ja vauhdikasta oli harjoittelu , jotenkin ihan erillaista kuin aikaisemmissa peleissä! Jännitys...niin todellakin...jännitys nousee  nousemistaan :)!

Peli alkoi vihdoinkin ja alkupotkuista lähtien vauhti oli ihan eri luokkaa mitä edellisissä peleissä. Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja hyökkäykset vyöryivät päästä päähän ja vaikka turkoosisten lasien läpi peliä katsoinkin niin kyllä erän edetessä hallinta kääntyi Pelicansille. Eka erä mentiin lukemissa 0-0 Etelä-Suomen Sanomien "räpätin" oli kovassa käytössä ja ihan alussa kyllä tuli selväksi että se ei tulisi kestämään ehjänä koko ottelua :)! Toinen erä oli myös tasaista vääntöä mutta yhä enemmän mentiin Pelicansin hienoisessa hallinnassa, tosin Hifki loi muutamia hyviä paikkoja mutta Jere maalilla ja puolustus hoiti hommat hyvin. Hifkin maalia vartioi nuorten maailmanmestari Husso...joka pelasi maailmanmestarin varmuudella hyvää ottelua. Toinen erä loppui edelleen 0-0 lukemissa! Pikkuhiljaa alkoi jo jatkoaika kummitella mielessä mutta maltettiin vielä mieli ja uskottiin että Pelicans tekee kolmannessa ratkaisevat osumat!

Kolmas erä alkoi vauhdikkaasti ja mitä pitemmalle erä eteni sitä selvemmin pelin hallinta siirtyi Pelicansille ja eritoten Pikkarainen Paakkolanvaara Ritamäki kenttä tuli entistä enemmän esiin luoden hyviä tilanteita Hifkin maalille! Jere meidän maalilla torjui muutaman pahan vastustajan yrityksen. Maalivahdit pelasivat edelleen todella hyvin joten kolmannen erä lopun häämöttäessä oltiin edelleen tilanteessa 0-0 ja jatkoerä häämötti vahvasti edessä.Todella hyvä peli taistelua kamppailua...taklauksia joita esitti etenkin Tyrväinen laidat ryskyen niinkuin hän alkuhaastattelussa lupasikin. Kolmas erä päättyi tasalukemissa ja siirryttiin jatkoerään. Yleisö oli elänyt hienosti mukana koko pelin ajan, myös Hifkin kannattajat antoivat hienon lisäyksen tunnelmaan kannustamalla kiivaasti omiaan. Punaiset ja valkoiset Hifkifanit kansoittivat katsomoa tosi hienosti!

Neljäs erä eli jatkoerä alkoi edelleen vauhdikkaasti, Pelicans otti täysin pelin halinttaan erän edetessä. Maalipaikkoja tuli liukuhihnalta ja Hifki sortui jäähyilyyn, näytti että Pelicansin jalka kulki paljon paremmin mitä pitemmälle erä eteni ja jo viidennen erän häämöttäessä tuli ratkaisu. Paakkolanvaaran kenttä hyökkäsi ja kiekko ajautui Pikkaraiselle joka antoi kovan syötön maalille ja kiekkoon luisteli Ritamäki ohjaten sen kauniisti ylänurkkaan ohi Husson...peli ja voitto Pelicansille 1-0! Huutomyrsky oli korviahuumaavaa ja Etelä-Suomen sanomien rytmikapula veteli jo viimeisiään aivan repaleisena ;) Mahtava lauantai-ilta Isku Areenassa sai arvoisensa ja toivotun päätöksen! Oli kyllä viihdettä ja jännitystä koko rahan edestä Kiitos meidän Pelicans, turkoosisydän sykkii vahvasti! Tästä on hyvä jatkaa huomenna Helsinkiin ja pistää sarja päätökseen! Koko joukkueelta mahtava suoritus!